21 augusti 2009

Mina vänner skulle inte tro mej när jag
säger, jag har varit i skogen och plockat
blåbär !!??!!??
Alla jag känner vet att jag inte frivilligt
går in i skogen.
Har ett fruktansvärt dåligt lokalsinne.
Min man blir lika förvånad varje gång jag hittar hem..... Fniss
Och jag är livrädd för ormar.
Men i dag, som i skrivande stund har blivit
igår var jag till skogs.
Med min kära vän Ann Skogsmulle.
Hon hade ordnat fika som vi hade med oss.
Vilken dag det blev, himlen var blå solen
sken på oss.
Det blev inte hinkvis med bär, utan
lite lagom mycket.
I morgon om jag hinner skall det bakas
blåbärskaka. Det är min mans favorit.

Det var en lyckad dag, så vi bestämde
att vi ska göra om det i nästa vecka.
Ha det bäst kära vänner
Kramis från Nettan

6 kommentarer:

Sari sa...

Hejsan!

Kul att inte jag är den enda med dåligt lokalsinne! Min sambo brukar reta mig pga det och kanske med rätta! Om jag svänger av en väg och kommer tillbaka till samma korsning, borde jag ju iallafall veta från vilket håll jag kom från början...!
Det ska tydligen finnas mycket blåbär i skogarna i år. Själv har jag inte kommit ut än... Jag har en buske amerikanska jätteblåbär i trädgården och det har varit en hel del bär denna sommar! Gott!
Lycka till med blåbärskakebakandet!

Fjällsnipans Alster sa...

Jag kan hålla med om att man vart en aningens förvånad när mamma berättade att hon vart i skogen... dessutom i ballerinaskor! :) Men förhoppningsvis så kanske hon fick mersmak så man kan bli bjuden på blåbärskaka när man kommer ner och hälsar på! En annan favvo som min far har och som min mamma heller aldrig skulle göra (eller?) är svartvinbärssaft, så MAMMA... när du kommer hit ska du få ta med dig en stor flaska hem till pappa! (om jag hunnit plocka av bären innan bebben kommit!) Tur att hans dotter blivit intresserad av att safta och sylta! :)

När kommer du upp... Vi längtar tills du kommer hit!

Kram Storfisen och fialotta!

Eddan sa...

Härligt med blåbär! Jag drar mig för skogspromenader, mest p g a alla björnrapporter här runt omkring. Men någon liten kantarell-och/eller bärtur brukar det bli.

Vi har lite "otur" med husförsäljningen :-(. Just nu är det tre hus till salu i byn så kampen om köparna har hårdnat tyvärr. Jag hoppas ändå att det är så pass olika objekt så det ska finnas köpare till alla tre. Vi har haft en visning och ska tydligen ha två nästa vecka så vi håller tummarna att någon ska tycka att vårt hus passar dem bäst.

Ha en trevlig fortsättning på helgen!

Kram från Anette

Emma Clara sa...

men lilla du!!!

Det har jag inte märkt ens....och jag har fått så mycket beröm för det sakerna jag köpt...den virkade bilen till nycklaran och de fina bakverken... och "mamma-hjärtat"de tror att jag gjort dem men virka kan jag inte! Men nu har jag köpt en bok för jag blev så inspirerad av dig!!!!
Du hade en såååååå mysig butik så jag kommer nog alldeles säkert tillbaka....men jag har ju sällan vägarna förbi, nu skulle vi ha tjejmys i en utav oss sommarstuga som ligger i närheten....
Kram!

Roses & Angels sa...

Hej! Åh har du varit i skogen? Visst är blåbär gott? man kan göra så mycket av det. Nja jag är inte heller så bra i skogarna så jag håller mig nära bilen hihi! Ha en fin vecka kram

NeMa Design sa...

Det låter gott med blåbärspaj. Ring när blåbären är rensade och pajen bakad, så kommer jag och hjälper till med resten....äta upp den alltså hi,hi.
//Kram systeryster